Navigacija:

   Po prvi  put Proleter je zakucao na vrata druge lige posle visokog plasmana u Srpskoj ligi. U to vreme udarnu snagu tima predstavljaju Hirman, Kircanski i Herceg. U kvalifikacionim igrama Proleter medjutim nije uspeo, ali  iduce gosine opet je reorganizovan sistem fudbalskog prvenstva i Proleter je ukljucen u Trecu saveznu fudbalsku ligu. 
 Naredne 1951. godine Proleter je podtigao jedan od svijih najvecih uspeha, dospeo je do 1/4 finala kupa Jugoslavije. Drugog decembra na gradskom stadionu Proleter je u cetvrtfinalnom susretu sa Dinamom porazen sa 8:0.
 Za Proleter su nastupili: Cikos, Mosorinski, Ninkov, Vincic, Prodanovic, Davidovic, Sokolovacki, Kircanski, Radojcic, Ajnberger i Pertrov.
 Pod rukovodstvom Radivoja Kolarovog --- Koce, razvijao se podmladak koji nije znao za poraze. Vise od polovine tima su bili stalni reprezentativci Vojvodine. "Zlatni Decaci" su bili Grubacki, Rasic, Djuricin, Sokric, Radlovacki, Sporin, Mesaros, Vlatkovic, Medan, Subin i Mirkov. Galic i Becejac su dosli kasnije. 
Kao prvak Vojvodine Proleter je stekao pravo na kvalifikacije za ulazak u drugu ligu. ali ovog puta nisu uspeli.
 1954. Proleter je postao trece lige. Uto vreme Proleter nastupa u sledecem sastavu: Martinovic, Desnica, Djuricin, Vratnjan, fratucan, Omeragic, Begovic, Anic Popov, Acamovic, Galic, Veselinov, Tamasi i Kerekes. Tada su sans za ulazaku prvu ligu bile velike. Odluka je dosla Kada su se Zrenjaninci borili protiv Sarajeva. Uspeli su da savladaju Sarajevo 2:1 ali da bih usli u prvi ligu morali su da pobede sa dva razlike.
    Za prelaz u drugu ligu pobedu su ostvarili: Filep,  Kerekes, Cepski, Tamasi, Dimkovic, Rus, Kron, Zlatc, Milosev, Becejac, Sutovic.

 

 
Proleter Online
Kako nam ide ove sezone?

Results

  

Optimizovano za Internet Explorer, 800x600 rezoluciju i 16-milliona (16-bit) i vise boja